Header Ads

Vlada FBiH dodijelila općini Lukavac 250 000 KM za izgradnju mosta Bistarac - Kiseljak | Ispunjenje sna dugog preko 35 godina


UG Modrac s volonterima na mjestu gdje će biti most

Odlukom o raspodjeli sredstava utvrđenih budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu općina Lukavac dobila je sredstva u iznosu od 250 000 KM za izgradnju mosta koji će povezati općine Lukavac i Tuzla, u mjestima Bistarac Donji (Lukavac) i Hrvatska Poljana (Tuzla).


Ovom odlukom stavljena je točka na i na radove koje je UG Modrac sprovodila od 2015. godine i time napravila uvjete za ovaj projekt. Ne smije se umanjiti ni trud mještana Bistarca Donjeg koji su u dvije akcije u protekloj 2019. godini iskrčili svoju dionicu puta i u suradnji s izvođačima radova, koji su radili na regulaciji korita rijeke Jale, nasuli put u čitavoj dužini puta (od Luciane do starog korita rijeke Jale). Ovim se ispunjava san koji je star preko 35 godina, a moramo se prisjetiti i učesnika radne akcije iz 1985. godine (Pročitajte više). Mnogi učesnici tih radnih akcija nisu više s nama i ovim putem im iskazujemo počast. 

"Pokoj vječni daruj im Gospodine
i svjetlost vječna svijetlila im.
Počivali u miru Božjem. Amen."
Video s posljednje provedbe projekta UG Modrac na ovoj lokaciji
 
Prilog RTV Lukavac

Nema komentara

Autor slika teme: Xaviarnau. Pokreće Blogger.